Breathe in … breathe out …

201804_Inner-Game-GreenBladerend door het boek The Inner Game of Music van Barry Green (en W. Timothy Gallwey) viel m’n oog op deze bladzijde. Boeken die niet op een heel fundamentele manier ook over het leven gaan vertrouw ik niet. Dit boek heeft de test dus ruimschoots gehaald.

Barry Green is bassist en docent en schreef eerder ook de boeken The Mastery of Music: Ten Pathways to True Artistry (2003) en Bringing Music to Life (2009).

Het universele principe achter dit boek is ook toepasbaar op andere gebieden, zoals sport en werk. De co-auteur van dit boek (W. Timothy Gallwey) schreef eerder The Inner Game of Tennis (1974) en The Inner Game of Work (2000).

Deze bladzijde levensproza deed me ook denken aan hoe filosoof en dichter Mark Nepo het creatieve proces eens kernachtig samenvatte:

Breath in experience, breath out poetry

Uit: podcast Elizabeth Gilbert (Magic Lessons Ep. 204)