Een visueel journal met de 1-minuut tekening

Visueel journal met de 1-minuut tekening

Om voor jezelf de drempel te verlagen voor creatief werk kan het helpen een klein startritueel te doen. Een van m’n favoriete creatieve rituelen is de 1-minuut tekening. Door iets simpels te doen verlaag je de drempel. En als je het herhaalt wordt het steeds gemakkelijker om in de flow te komen. Ik deed dit startritueel afgelopen maand elke ochtend. Als start van de dag. Leg de dagen achter elkaar en je krijgt een visueel journal van de week of maand.

Het startritueel is eenvoudig:

  • zorg dat je een kladblaadje en pen klaar hebt liggen voordat je begint
  • zet je timer op 1 minuut
  • zet meteen je pen op het papier, begin te doodelen en haal je pen weer van het papier af als de tijd om is
  • zet er een datum op
  • leg het apart

Het gaat er om dat je het snel doet en dat er geen tijd is om over je resultaat na te denken. Het gaat niet om het resultaat. Het resultaat is dat je het elke dag doet. Je hoeft het met niemand te delen.