Schrijfcafé Socrates

Vorig weekend schreef ik een idee op en stuurde het in voor mijn buurt (Amsterdam Nieuw-West). Hieronder wat ik vorig weekend opschreef. Mocht je zulke creatieve initiatieven graag steunen, dan kun je dat hier doen!

Hier is het idee dat ik opschreef:

Schrijfcafé Socrates

Een informele plek waar je even creatief kunt bijtanken!

Een informele plek waar je even creatief kunt bijtanken, je kunt laten inspireren om de week met nieuwe inspiratie te beginnen. Welkom bij het schrijfcafé! Wekelijks klimmen we in de pen, om iets van ons af te schrijven of om vorm te geven aan nieuwe inspiratie. Je hoeft geen schrijver te zijn om te schrijven, schrijven is voor iedereen en het is vooral een prettig hulpmiddel om je creativiteit aan te boren, te reflecteren op wie je bent en wat je wilt. Je geeft daarmee mede vorm aan je eigen toekomst. Al schrijvend leer je jezelf steeds beter kennen. Of zoals Socrates graag zei: “Ken uzelf.” Als je jezelf kent, kun je de wereld aan.

Schrijven helpt mij om van dag tot dag geïnspireerd te blijven. Schrijven kan angstreducerend werken en nieuwe energie geven, juist ook door het samen te doen. Het kan een gezonde gewoonte zijn die je meer grip geeft op je leven.

Ik zou de wekelijkse bijeenkomsten graag willen faciliteren, mogelijk in samenwerking met de gemeente of een buurtorganisatie zoals Eigenwijks.

Mocht je dit initiatief willen steunen, dan kun je dat hier doen!

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.