Pianospelen zonder piano? Dat kan!

Wist je dat je geen piano nodig hebt om piano te leren spelen? Het kan ook zonder. Bijvoorbeeld als je nog geen piano hebt en je net begint. Of als je wel een piano hebt en bepaalde vaardigheden beter en sneller onder de knie wilt krijgen, zoals vingervaardigheden.

Voor een leerling die laatst op vakantie ging, kwam ik deze leuke en buitengewoon goede korte lessen tegen van pianist Christiaan Kuyvenhoven. Ideaal voor op vakantie, tijdens een saaie les op school, onderweg, aan de keukentafel, bij de stoplichten, bij het eten, voor het slapen gaan, kortom er is geen moment wanneer je niet kunt oefenen.

Pianospelen zonder piano door pianist Christiaan Kuyvenhoven:

Les 1 gaat over de basishouding achter de piano, de nummers van de vingers, de houding van de arm en het optillen van de vingers (inderdaad het optillen en weer laten vallen van de vingers)
Les 2 gaat over het maken van accenten (en waarbij je de vingers een extra zetje geeft)
Les 3 gaat over het oefenen van vingerpatronen (en daar kun je helemaal op los gaan), aan het einde een opdracht om zelf vingerpatronen uit te vogelen (creativiteit troef)