Motto en missie: Aandacht & creativiteit

Ik ben Stefan, een Fries-Amsterdammer met een motto en missie: aandacht en creativiteit.

Mijn motto (in 8 seconden):

Mijn missie:

We leven in een tijd waar er continu een beroep wordt gedaan op onze aandacht en waarin ons werk en leven steeds gefragmenteerder raakt. We laten ons steeds vaker leiden door de waan van de dag. Ik geloof dat de uitdaging van deze tijd is dat we de relatie met onszelf, ons leven en werk herstellen en vanuit aandacht en creativiteit de regie houden over ons leven.

Het verschil tussen reactief en creatief draait om de letter ‘c’

De meeste van ons leven in een reactieve staat. We reageren op prikkels, zowel van buiten als binnen in onszelf. Als we de leiding teveel uit handen geven aan deze (handige) automatische piloot, dan kan dit ten koste gaan van onze creatieve bijdrage en het ervaren van betekenis en zin.

Ik heb geleerd vaker naar binnen te gaan, mezelf te leren kennen en patronen en verhalen te herkennen die me niet langer dienen. Dit is geen afgerond proces, maar iets dat voortduurt en deel is geworden van mijn leven en dag (bijv. door regelmatig te schrijven). Ik heb de keuze gemaakt de letter ‘c’ voorop te stellen: van reactief naar creatief. Door die ene switch te vinden leer ik vaker de verantwoordelijkheid te nemen over mijn eigen denken, motivatie en geluk.

Je kunt geen grote dingen doen als je steeds afgeleid bent door de kleine dingen

De wereld wordt steeds gefragmenteerder, we denken maar al te vaak in hokjes, specialismen, individuele belangen of technologische oplossingen en zijn gemakkelijk afgeleid van deze kleine dingen van het leven. We houden onszelf gevangen in een hamsterwiel dat steeds sneller gaat draaien en waarbij we steeds verder af komen te staan van de dingen die echt waardevol zijn.

De oplossing is simpel, maar niet eenvoudig. Door vaker rust te nemen en te durven vertragen, geef je ruimte aan je intuïtie, zie je alles weer van een afstand, ervaar je de eenvoud en denk je vanuit het grotere geheel.