Over mij

Hi, ik ben Stefan, muziekleraar, muzikant en begeleider van medezeggenschapsraden. Met één been in de Friese klei en met de andere in de stad die zo mooi door Jacques Brel werd bezongen. In een vorig leven was ik kunstenaar, schrijver en journalist.

Ik groeide op in een klein plaatsje in Friesland als middelste in een gezin van zeven kinderen. Als kind was ik vooral in de natuur te vinden met fototoestel, verrekijker, notitie- of tekenblok en achter het orgel of de piano waar ik veel plezier beleefde aan het leren en instuderen van de meest uitdagende stukken (des te lastiger des te beter). Toen ik 15 was speelde ik mijn eerste orgelconcert en verdiende ik mijn zakgeld als wekelijkse organist in Veenwouden (Fr.). Toen ik 19 was vertrok ik naar Den Haag om aan de kunstacademie te studeren en werkte een tijdje als kunstenaar en muzikant. Toen ik 26 was verhuisde ik naar Amsterdam en deed de opleiding Cultuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit.

Naast met veel plezier te werken als managementondersteuner en beleidsmedewerkers bij een opleidingsinstituut werkte ik daarnaast als freelance tekstschrijver, redacteur en muziekjournalist (o.a. Jazzenzo). In dezelfde tijd deed ik een muziekopleiding Jazz en Lichte muziek (2010-2012). In de loop der jaren verdiepte ik me in creativiteit, het creatieve proces, psychologie, systemisch werk, geweldloze communicatie, coaching en mindfulness.

Sinds 2019 geef ik met veel plezier muziekles. In mijn muzieklessen mogen vrijheid, creativiteit, plezier en nieuwsgierigheid zeker niet ontbreken.