Spelregels pianoles

Proefles en inschrijven
Aanmelden voor een proefles kan door contact op te nemen met de docent. Wanneer een proefles via School of Music wordt geboekt, verloopt de inschrijving ook via School of Music. Na de proefles kan je beslissen of je kiest voor een inschrijving. Inschrijvingen kunnen alleen worden gedaan door personen van 21 jaar en ouder.

Locatie
Lessen vinden plaats op een vaste leslocatie of bij de leerling thuis. 

Lessen
Lessen vinden plaats volgens een afgesproken frequentie (dag, tijdstip). Lessen voor kinderen zijn standaard 1 keer per week.

Verhindering door cursist
Lessen die korter dan 24 uur worden afgemeld kunnen in principe niet worden ingehaald of vergoed. Lessen kunnen tot 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Een inhaalles is alleen mogelijk wanneer een les minimaal 2 weken vooraf is geannuleerd.

Vakanties
Tijdens schoolvakanties (regio Noord) zijn er in principe geen lessen.

Annulering door docent
Lessen die worden geannuleerd door de docent wordt altijd gecompenseerd met een inhaalles of vergoeding van het lesgeld. De cursist is niet verplicht de les in te halen.

Betaling
Betaling vindt achteraf plaats en uiterlijk 2 weken na de betreffende maand (School of Music werkt via vooruitbetaling).

Opzeggen
Het beëindigen van lessen is mogelijk met een opzegtermijn van 1 maand.

Afstemming met ouder
Twee keer per jaar wordt er aan ouders van kinderen een moment aangeboden om samen terug- en vooruit te blikken en te kijken wat er nodig is.